Победата се оказва важна за гостите от "Оклахома", които водят пред "Ню Орлиънс" в битката за последното 8-о място в Западната конференция преди разпределението на квотите за плейофа.

Ди Джей Агустин завърши с 19 точки за победителите, като 13 от тях бяха отбелязани в четвъртия период. Стивън Адамс завърши с 13 точки и 16 борби, а Дийн Уйтърс добави 18 точки. Уестбрук игра 38 минути в срещата, през които реализира 10 от 29 опита от игра и 12 от 14 от наказателната линия.  

"Бруклин" продължава битката с "Бостън" за 8-ата позиция на Изток, а днес "Нетс" спечелиха със 107:99 над "Лейкърс". Бруук Лопес наниза 30 точики и взе 11 борби при третата победа на отбора, която повиши баланса им на 32 победи и 40 поражения. Джо Джонсън добави 18 точки, взе 8 борби и подаде 7 асистенции.

За гостите от "Лейкърс", които са предпоследни на Запад, резервата Джордан Хил вкара 22 точки и отне 16 топки под кошовете. Джереми Лин и Карлос Буузър не играха заради вирусно заболяване.

В "Бостън" местният тим слезе от 8-ата позиция заради домакинското си поражение със 106:119. Джей Джей Редик вкара 27 точки за победителите, а Крис Пол завърши мача с 21 точки и 10 асистенции. "Клипърс" са 5-и на Запад и вече са си гарантирали участие във фазата на елиминациите, а днес прибавиха 7-а поредна победа.

Айзея Томас беше най-добър за "Селтикс" с 19 точки, Тайлър Зелър вкара 16.

"Маями" се наложи със 109:102 над "Детройт" с 40 точки на Дуейн Уед, ден след като се върна от лечение на контузия в коляното- изтегляне на вода. Уейд беше и най-резултатният състезател за деня, а Горещите са на 7-о място в източната конференция, съобщи БГНЕС. 

През второто полувреме домакините разчитаха едва на 7 състезатели, след като преди това беше ясно, че други шест няма как да играят, в това число Луол Денг и Майкъл Бийзли.

"Кливланд" регистрира 16-а поредна победа на собствен терен - 87:86 над "Филаделфия".

ЛеБрон Джеймс отбеляза 20 точки, Кайри Ървинг добави 17. Домакините не вкараха точка в последните 4:04 минути, но въпреки това се поздравиха с победата, която ги държи основен фаворит за титлата в Централната дивизия.

Робърт Ковинтон, въпреки че вкара 19 точки за "Филаделфия", се превърна във виновник за загубата, след като пропусна два наказателни удара 1:07 минути преди последната сирена.