Всеки от участниците в груповата фаза ще получи по 12 милиона евро. В групите всяка победа ще носи по още 1,5 милиона евро, равенството е по 500 хиляди евро.

Достигане до осминафиналите предвижда възнаграждение от 5,5 милиона евро. 1/4-финалистите ще вземат по шест милиона евро, а за полуфинал отборите взимат по седем милиона евро. Във финалния мач победителят ще вземе 15 милиона евро, а загубилият финалист 10,5 милиона евро.

Максималната сума, която може да вземе даден клуб от участието си в турнира е 54,5 милиона евро.

Освен това е известно и възнаграждението за Лига Европа. За участие в груповата фаза на втория по сила турнир на Стария континент се взимат по 2,4 милиона евро + 360 хиляди евро за всяка победа и по 120 хиляди за равенство. С достигането на 1/16-финалите клубовете взимат по 500 хиляди евро, на 1/8-финала по 750 хиляди, четвъртфинала носи по един милион евро, а за полуфинал се изплащат по 1,5 милиона евро. Победителят от Лига Европа взима още по 6,5 милиона евро, а загубилият финалист 3,5 милиона евро.

Максималната печалба за отбор в Лига Европа е 15,31 милиона евро.

Освен това победителят за Суперкупата на УЕФА взима още четири милиона за победа и три милиона за загуба, информира БГНЕС.