Разликата между двата тима е само една точка, която "Пея" ще се опита да защити на реванша в Косово. Той е насрочен за 7 април. Точна стрелба от зоната за три точки на Джулиън Норфлийт даде начало на прекрасна серия за баскетболистите от Самоков, които до края на първата четвъртина имаха аванс от осем пункта при две много силни серии в средата на частта и преди сирената, предаде БТА.

Тройка на Фисник Ругова 6:29 минути преди края на втората четвъртина върна временно "Пея" в играта, но това продължи само няколко секунди, защото Норфлийт моментално върна аванса на "Рилски спортист". Българите успяха и да го запазят, за да водят с цели 12 пункта на полувремето.

"Пея" не се предаде и баскетболистите от Косово започнаха да стрелят от далечно разстояние, за да съкратят по-бързо своя пасив. И успяха. Албан Весели стреля успешно от зоната за три точки в две поредни атаки на "Пея", а две точни стрелби на Яно Рубин и Йозо Бъркич изравниха резултата.

Това се случи през третата част на срещата, в която двата тима играха точка за точка и дълго време бяха равни, но "Рилски спортист" в нито един момент не губеше. Картината обаче се запази само до началото последната четвъртина, когато стрелба на Ругова даде аванс на "Пея" от две точки и косовският тим повече не погледна назад.

"Рилски спортист" не успя да се възстанови след удара в началото на частта и загуби мача, въпреки че през по-голямата му част беше по-активният отбор. Тройките на Весели през третата четвъртина се оказаха решаващи, а българският тим ще трябва да се коригира в реванша. Трагичната стрелба през второто полувреме струваше скъпо за "Рилски спортист".

Набралият инерция от началото на мача Норфлийт завърши с едва девет точки, докато най-резултатен беше Йордан Бозов с 13. Зарко Ракочевич пък записа "дабъл-дабъл" при 10 точки и 10 асистенции, въпреки че физическите му сили се изчерпаха веднага след полувремето.

Най-резултатен в срещата беше Йозо Бъркич с 14 точки, към които той добави и цели 13 спечелени борби. Албан Весели добави 13 пункта, а Рубин - други 12.