Домакините решиха всичко в първите 25 минути, когато вече водеха с 3:0, а междувременно бяха ударили и греда. Никола Колев вкара за момчетата на треньора Антони Здравков в 51-ата минута, а втората част премина при безплодно надмощие на българите, предаде БТА.

Останалите отбори в група 5 са Дания, Румъния, Армения и Люксембург. Напред продължава със сигурност победителят в групата, а четири от 9-те втори отбора ще спорят в плейофи за класиране на Евро 2017. Уелсците извиха истинска вихрушка пред българската врата, а защитата ни в началните минути не знаеше какво се случва.

Томи О'Съливан откри резултата за Уелс още в 9-ата минута с първия удар в очертанията на вратата. Само четири минути по-късно бавна реакция на Пламен Гълъбов позволи на нападателя на Порт Вейл да излезе в аналогична ситуация и вкара за 2:0.

Реално българската съпротива беше сломена в 25-ата минута, когато Уоруърт засече в нашата врата центриране на Хеджис от свободен удар. В 36-ата минута същият този Хеджис можеше да направи резултата още по-внушителен, но пропусна отлична възможност, нацелвайки гредата.

Едва в края на частта нашите направиха няколко прилични атаки, но защитата отново беше срязана, а Елис Харисън на два пъти в 45-ата минута можеше също да ни вкара. 7 минути след началото на второто полувреме българите върнаха едно попадение след гол на Никола Колев.

Халфът на Литекс се разписа след пас на резервата Бекир Расим. Малко по-късно Кирил Десподов стреля в аут от чудесна възможност, когато трябваше просто да насочи топката към вратата. От тук до края на мача българите взеха инициативата, но за пореден път си пролича неумението да бележат гол. В 73-ата и Колев пропусна добра опция да вкара.

Добрите атаки на нашите продължиха, а в 77-ата минута вратарят Дайбли спаси невероятен удар на бургазлията Милчо Ангелов. В последните пет минути вратарят Дайбли спаси последователно удари на Вутов, Малинов и Расим.