Възпитаниците на треньора Стийв Кър победиха със 110:106 един от основните си съперници в плейофите "Лос Анджелис Клипърс" в "Стейпълс Сентър".

Гостите от Оукланд наваксаха пасив от 17 точки, за да се поздравят с десетия си пореден успех. Най-резултатен бе Стеф Къри, който вкара 27 точки, а Клей Томпсън допринесе с 25, като по този начин бе неутрализирана звездата на домакините Блейк Грифин, който наниза цели 40 точки.

Крис Пол добави 27 точки за домакините, но едва ли ще запомни срещата с нещо позитивно, след като в края на първото полувреме бе свален на земята от изключителен кросоувър зад гърба на Къри.

В повторение на финала от последните два сезона в Лигата "Сан Антонио" се наложи над "Маями" като гост с 95:81. По този начин играчите на Грег Попович записаха четвърта поредна победа и вече са много близо до домакинско предимство в първия кръг на плейофите.

Най-полезен за успеха на шампионите от "Сан Антонио" бе Кауай Леонард. 22-годишното крило вкара 22 точки и взе 9 борби. Французинът Тони Паркър добави 16 точки за победителите, а ветеранът Тим Дънкан реализира 12.

За домакините от "Маями", които все още не са си осигурили участие в плейофите, Горан Драгич вкара 19 точки, а звездата Дуайн Уейд прибави още 15. В класирането в двете конференции Сан Антонио заема шестото място на Запад, докато "Маями" е седми на Изток.

В директен сблъсък за място в плейофите отборът на "Бруклин" победи като домакин този на "Индиана" със 111:106. С победата нюйоркчани се изкачиха на осмата позиция с рекорд от 33 победи и 40 загуби, докато "Индиана" е на десето място с 32 успеха и 42 поражения.

24 точки за победителите вкара центърът Брук Лопес, а с 21 завърши Джо Джонсън. 20 точки от пейката добави Алън Андерсън. За гостите от Индианаполис Джордж Хил вкара 28 точки, но никой друг от съотборниците му не записа повече от 14.

Осигурилият си предсрочно титлата в Източната конференция  "Атланта" допусна загуба с 95:105 като гост на "Детройт". Центърът Андре Дръмънд вкара 22 точки за победителите, докато за "Атланта"  швейцарецът Табо Сефолоша приключи с 19, съобщи БТА.