В другата среща от този етап 9-ата в схемата Андреа Петкович от Германия победи чехкинята Каролина Плишкова с 6:4, 6:2. Суарес Наваро се върна в мача след отчайващ първи сет, в който отстъпи с 0:6, който продължи по-малко от половин час, информира БТА. 

Във втората част на мача испанката излезе напълно преобразена и без никакви проблеми поведе с 4:0, след което крайното 6:1 беше въпрос на време. В третия сет двете състезателки играха доста равностойно, като Суарес Наваро взе преднина при 5:4 с пробив, но Винъс върна пробива веднага. След това обаче испанката, която е 12-а в схемата, взе следващите два гейма и по този начин се класира за полуфинал.

Германката Петкович започна целеустремено срещата с Каролина Плишкова и поведе с 4:1 в първия сет. Но 23-годишната чехкиня направи 4:4 и вървеше към пробив за 5:4, но загуби три брейк-пойнта. Петкович, която е полуфиналистка на този турнир през 2011-а година, спечели следващите пет поредни гейма, което реално й осигури и успеха във втория сет.

Така с 6:4, 6:2 за час и 16 минути тя също отива на полуфинал.

Днес са другите два четвъртфинала, които противопоставят Серена Уилямс (САЩ) и Забине Лисицки (Германия) и 3-ата в схемата Симона Халеп (Румъния) срещу Слоун Стивънс (САЩ).