Британецът потегли от първа позиция и в нито един момент не постави под съмнение победата си като за пореден път демонстрира превъзходство над съотборника си Нико Розберг.

Приятната изненада дойде от Кими Райконен, който стартира от четвърто място, но с по-късни спирания в бокса и различна стратегия спрямо гумите се добра до втората позиция, след като в предпоследната обиколка изпревари Розберг, който допълни подиума, съобщи Гонг.

Не толкова добър бе денят за Себастиан Фетел, който се лиши от надежди за призово класиране заради проблем с болида, който му донесе едно допълнително спиране в бокса. В крайна сметка германецът финишира пети след Уилямса на Валтери Ботас.

В зоната на точките попаднаха още Даниел Рикиардо (Ред Бул), Ромейн Грожан (Лотус), Серхио Перес (Форс Индия), Даниел Квят (Ред Бул), Фелипе Маса (Уилямс). Така след 4 състезания Хамилтън вече води с цели 27 точки в генералното класиране пред Розберг, за който утешението е, че поне изпревари Фетел с една точка за втората позиция - съответно 66 и 65 точки. Райконен пък е четвърти с 42.

Следващото състезание във Формула 1 е на 10 май в Барселона.