Това стана заради неочаквания отказ на италианската легенда Джанфранко Дзола да застане начело на западните ни съседи. Бившият треньор на Каляри трябваше да подпише договор миналия петък, но в последния момент не дойде в Скопие и сделката пропадна, съобщи Гонг.

Така от местната федерация обявиха, че ще избират измежду четиримата останали кандидати, сред които е и Пенев. Според местния вестник "Дневник" обаче, назначението на българина е твърде малко вероятно.

Ел Голеадор е твърде скъп за македонците, които могат да предложат максимална заплата на новия си селекционер от 7000 евро. Докато беше начело на България, Любо Пенев получаваше по 35 хил. лв. Тази сума беше разкрита от първия вицепрезидент на БФС Йордан Лечков малко след уволнението със скандал на специалиста през ноември миналата година.

Освен това, македонците предлагат само договор за следващите шест месеца, който евентуално да бъде удължен за още две години в зависмост от представянето на тима до края на цикъла от световните квалификации.

Затова местните медии смятат, че почти сигурният нов селекционер сега ще е сърбинът Милован Райевац. Той бил единственият от кандидатите без сериозни финансови претенции, пък и би се съгласил на договор с такава продължителност.