Това съобщи президентът на пловдивския клуб Иван Джиджев. Той поясни, че е провел разговор с изпълнителния директор на ТЦ-ИМЕ, държащ 31 % от акциите в клуба. Очаква се в сряда отговор от тази компания дали ще изпрати свой представител на акционерното събрание. Досега заради тяхно неявяване на практика се провалиха две събрание на акционирети.

Мажоритарен собственик на ФК Ботев с 61 % от акциите е Сдружения Ботев 1912. Неговият председател Апостол Апостолов заяви, че няма да се прави одит на досегашното управление. Президентът на "Ботев" Иван Джиджев остава на работа в клуба. Той беше характирезиран от Апостол Апостолов като отговорен, способен и коректен ръководител, който е свършил много работа за "Ботев" в трудната ситуация през настоящия сезон.

Самият Иван Джиджев определи като критичен за "Ботев" периода юни - септември 2014 година.

"През юни отборът беше на лагер в Австрия. В касата имахме 90 000 лева. на следващия ден изчезнаха с блокирането на банковите ни сметки и картите. Мнозина предричаха, че клубът ще загине. Благодарение на работата на екипа ни успяхме да спасим и съхраним "Ботев", заяви Иван Джиджев.

Той добави, че тогава бюджета на клуба е бил намален 4 пъти, напуснали са 14 футболисти с големи заплати, привлечени са били 13 нови играчи, готови да играят срещу по-скромни възнаграждения.

"Футболисти, които и сега са водещи в настоящия ни състав в трудното ситуация се съгласиха да играят за по-малко пари. Те показаха какво значи да обичаш "Ботев", за което заслужават уважение и признание. Искам специално да подчертая професионализма на прокуриста ни Тервел Златев, с когото се разделихме през миналата седмица. Той положи доста усилия и свърши много работа за клуба. Никой не го е притискал да напуска. Просто не се съгласи с предложените му нови условия и се разделихме коректно", уточни Иван Джиджев.

Той добави, че през настоящия сезон "Ботев" се издържа от приходи основно от трансфери. Апостол Апостолов добави, че ръководството на клуба ще взима решения за неговото бъдеще след внимателен анализ и дискусия сред неговите членове, информира БТА.