Призивът е към председателя на Дисциплинарната комисия към БФС - Юрий Кучев, от когото НКП иска разследване за инцидентите по време на мача срещу "Локомотив" (София). Обект на расизъм стана крилото на ЦСКА - Тони Силва, информира БТА. 

Ето декларацията, поместена в официалния уебсайт на НКП, без редакторска намеса:

"Г-н Кучев, "Маймуна" ли е Тони Силва? Не се ли отвори работа за ДК към БФС? "Левскарите" от комисията на "Синьото БФС" могат да опровергаят усещането, че са слепи и глухи. Ние искаме аршинът да е равен, нищо повече.

Нека наказват справедливо. Ако трябва бъдете сурови, каквито сте винаги спрямо "Левски" - най-големият спонсор на Боби и хората около него. След мача между отбора без гол от седем кръга и "Локомотив София" снимковите материали в сайтовете показаха знаме с пречупен кръст. За такова провинение ние го отнасяме с близо 40 бона и 2 мача без публика.

Чакаме адекватно наказание, ама сещайки се за мача между същите отбори в кв. "Надежда", на който глухия делегат не беше чул 10 минутните маймунски звуци, то не вярваме, но... Интересно, дали г-н Кучев и неговият екип са разбрали, че футболистът на отбора без гол през 2015 година Тони Силва беше наричан "негър" и "маймуна" от собствените си привърженици? Това не е ли расизъм или просто там така си приказват?

Г-н Кучев и компания, свалете си превръзките от очите, извадете тапите от ушите и накажете отбора, който не е вкарвал гол през 2015 година! Интересно какво ли ще си помисли УЕФА за богатия снимков материал и безмълвното БФС? Край на разговора", се пише в съобщението.