Това обяви шефът на тима Тото Волф, който похвали Нико Розберг за представянето му в Бахрейн, където обаче световният шампион Люис Хамилтън спечели третата си победа в първите четири състезания от началото на сезона, пише "autoclub.bg".

Възраждането на "Ferrari" накара мнозина да предположат дали няма да е по-добре, ако "Mercedes" подчини представянето на Розберг на защитата на титлата на Хамилтън, но Волф отново отхвърли тази възможност, информира Фокус. 

"Имаме нужда от двама пилоти, които са №1, те трябва да дърпат тима напред и да се съревновават в развитието на колата – обясни Волф. – Нямам никакви съмнения, че Люис и Нико няма да приемат ситуацията, в която тимът да определи кой ще е номер 1 и кой – номер 2. Така че няма смисъл да коментираме тази тема."

Волф отново обясни, че забавянето на новия договор на Хамилтън се дължи на уточняването на "дребни детайли" и потвърди, че тимът и шампионът са се разбрали по "основните и критични въпроси".

"Наистина става въпрос за обсъждането на дребни детайли, за важните и критични въпроси вече се разбрахме – обясни австриецът. – И повярвайте ми, Люис защитава много добре интересите си в преговорите. Нивото, на което той се представя е впечатляващо, като се има предвид, че досега не е преговарял за договорите си във Формула 1."