Николай Михайлов от Свиленград, който кара за полския "ССС Полковице" е много близо до участие в "Джирото". За тази цел той трябва да се представи добре на започващата в неделя едноседмична Обиколка на Турция. През миналата седмица Михайлов записа историческо постижение, печелейки балканската титла на индивидуалния часовник в Босна и Херцеговина.

"Отборът разполага с 26 колоездачи, а на "Джирото" стартират само 9. Ще подберат тези, които са в най-добрата форма. Едната част от тима ще кара в Турция, другата - в Обиколката на Хърватия. Накрая директорът на тима ще избере кой ще попадне в състав за Италия. За да съм в него, трябва да карам силно в Турция", каза Николай Михайлов, цитиран от БТА.

"Както знаете, още няма българин, участвал в "Джирото", дано аз да съм първият. Заминавам за Турция в петък. Ще се борим за генералното класиране, нямаме амбиции за другите фланелки. Лидер ни е италианецът Давиде Ребелин, който миналата година завърши четвърти. За да гоним добро класиране в генералното, трябва да си пазим силите за етапите, които завършват на изкачване", продължи Михайлов, който коментира и страхотния си успех на Балканиадата.

"Отидох там, защото целенасочено се готвя за Обиколката на Турция. Бях в Свиленград и от Българския колоездачен съюз ме поканиха да карам за страната. Това състезание ми беше от полза и на мен. Аз по принцип съм си часовникар, а трасето беше много подходящо за мен", разкри колоездачът.

"Що се касае до общия старт, то там трасето беше дълго, но напълно равно, което изобщо не ми е по вкуса и финиширах с основната група. Нямаше нито едно изкачване, а на мен не ми е в това силата", завърши Николай Михайлов.