"Рокетс" поведоха с 3:0 в серията, а мач номер 4 е отново в Далас.

Хардън изигра основна роля за Хюстън в първите две победи, което продължи и в третия мач. Той и Хауърд са на път да изведат "Хюстън" до първа победа в плейофните серии на НБА от две години насам, когато нападателното дуо беше събрано в ростъра на отбора.

"Далас" пък страдаше от липсата на пойнтгарда си Рахон Рондо, докато Монта Елис отбеляза рекордните в кариерата си 34 точки. Също толкова имаше и Дирк Новицки. Въпреки че Елис изнесе страхотен мач, той пропусна стрелба със сирената от удобна позиция. С това "Далас" се доближи до трета поредна елиминация от плейофите без спечелена серия.

Джон Уол отбеляза 19 точки и спечели 15 борби, а 37-годишният Пол Пиърс наниза решаваща тройка малко преди края за отбора на "Вашингтон", който надви "Торонто" със 106:99. Уизърдс водят с 3:0 победи в серията преди мач номер 4 от серията на Източната конференция, на който са домакини.

Кавхи Ленърд вкара 32 точки за отбора на "Сан Антонио", който победи с лекота "Лос Анджелис Клипърс" и поведе с 2:1 в серията.  "Спърс" не губеха в резултата в нито един момент от мача и вече чакат домакинството си в неделя вечер, съобщи БТА.