Двата тима завършиха 2:2 на "Сейнт Мерис" и вече могат да се концентрират изцяло към местата даващи право за участие в Лига Европа. 

"Светците" започнаха доста по-активно и имаха повече шансове. В 25-та минута Морган Шнайдерлин имаше страхотен шанс да открие резултата, но хубавият му удар беше спасен по великолепен начин от Юго Лорис. Но постоянството на домакините даде резултат в 29-та минута, когато откриха резултата. Тогава след поредица от комични грешки в защитата на "Тотнъм", Грациано Пеле отбеляза за 1:0. След подхлъзване на Ян Вертонген и нескопосана игра на Бен Дейвис, Пеле мушна топката зад Йорис за 1:0.

Стивън Дейвис имаше още един шанс да увеличи преднината на "Саутхемптън" в края на първата част, но не се възползва. И така в крайна сметка се стигна до изравняването от страна на Ерик Ламела в 43-та минута. Тогава Ерик Дайър центрира, Хари Кейн умно остави топката да премине покрай него и тя попадна у Ламела. Бившият играч на "Рома" обаче игра с ръка, пращайки я мрежата. Това остана незабелязано от рефера и попадението беше зачетено - 1:1. При този резултат дойде и почивката, предаде Гонг. 

След подновяването на играта домакините бяха по-активни и повече търсеха попадението. Те имаха два шанса, които обаче бяха пропилени от Стивън Дейвис и Райън Бъртранд, но отново стигнаха до преднина в резултата. Това се случи в 65-та минута. Тогава Шейн Лонг намери перфектно Грациано Пеле и изстреля истински куршум с глава, който не остави шансове на Юго Лорис и "светците" отново поведоха за 2:1.

Но радостта им трая твърде кратко. В 70-та минута "Тотнъм" пак стигнаха до изравняването. Тогава Насер Шадли направи самостоятелен пробив и пусна топката под крака на вратаря Келвин Дейвис, за да я оплете в мрежата за 2:2.

До края имаше шансове и за двата тима, но по-чистите бяха за "светците". Жозе Фонте и Грациано Пеле обаче не се възползваха от открилите се пред тях шансове и така резултатът остана непроменен.

Вижте класирането и програмата във Висшата лига