Равенството отдалечи максимално "червените" от четвъртото място, което дава шанс за участие в Шампионската лига догодина, съобщи БТА. 

Филипе Коутиньо и Марио Балотели, който започна като титуляр за първи път след миналия ноември, пропуснаха да се разпишат в полза на "Ливърпул". След почивката един път и гредата помогна на домакините да избегнат попадение във вратата си след удар на Джордън Ейб.

Капитанът на гостите Стивън Джерард записа своя мач номер 500 във Висшата лига.

В друга среща от кръга "Хъл Сити" спечели изключително важна победа с 2:0 като гост срещу "Кристъл Палас" и запази шансове за оставане в елита. Голове на Даме Ндойе през втората част донесоха ценния успех в полза на "тигрите".

"Нюкасъл" допусна седма поредна загуба във Висшата лига. Този път "черно-белите" паднаха с 2:3 като домакин срещу "Суонси Сити".

"Лестър Сити" победи като гост "Бърнли" с 1:0 и също съхрани шансовете си да остане в първото ниво на футбола в Англия. Попадение на Джейми Варди в 60-ата минута осигури ценния успех в полза на "лисиците". Само минута преди това Матю Тейлър от "Бърнли" пропусна дузпа.

В лондонското дерби "Куинс Парк Рейнджърс", който също може да загуби елитния си статут направи равенство 0:0 у дома срещу "Уест Хям".

Вижте класирането и програмата във Висшата лига