Боят се състоя в зала "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, САЩ. Украинецът спечели по точки и изравни рекорда на Джо Луис с 27-и мач за титлата в тежка категория в своята кариера. Той има 64 победи и 3 загуби, докато 30-годишният Дженингс допусна първо поражение на професионалния ринг в 20-те си мача до момента, съобщи БТА.

Съдиите в Ню Йорк дадоха победата на Кличко, като първите двама записаха 116:111 точки в полза на Кличко, а третият определи резултат 118:109. Украинецът загуби една точка от десетия кръг със съдийско решение заради прекомерно използване на клинч.

Именно клинчът на Кличко донесе повечето точки за Дженингс, който използваше предимно крошета с дясната ръка в тялото на украинеца през рундовете. Световният шампион в тежка категория беше посрещнат на няколко пъти и от лявата ръкавица на Дженингс при оттеглянето си, но той нямаше големи затруднения в развитието на мача.

Американецът беше по-агресивен след деветия удар на гонга и отвори аркада над лявото око на Кличко, но комбинация от мощни и внезапни удари в лицето на Дженингс, завършили с десен прав в целта в заключителните секунди, оформиха окончателно победата на украинския боксьор.

"Той не ми даде да използвам дясната ми ръка толкова често, колкото ми се искаше. Дженингс има невероятно самочувствие и е изключително атлетичен", заяви Кличко след боя за световната титла.

Самият Дженингс обясни, че мачът е бил доста по-равностоен, отколкото го показват съдийските точки: "Той ме задържаше всеки път, когато започвах серия от удари. Наложи се да го удрям в тялото стотици пъти. Заради това липсваха повече удари в лицето. Мисля, че разликата между нас беше малка".