На стадиона в Ловеч "оранжевите" надиграха "червените" и с два гола на Данило Асприля взеха важни три точки в битката за Европа. Мачът започна с по-активна игра на домакините, предаде БТА.

Още в 3-та минута Данило Асприля сервира топката на Милчо Ангелов, но нападателят на "Литекс" от два метра с плонж стреля над вратата на ЦСКА. В 10-та минута вратарят на гостите Анатоли Господинов не се намеси по най-добрия начин след центриране на Страхил Попов, но ловчалии не се възползваха от грешката му.

Едва в 11-та минута футболистите на ЦСКА за пръв път стигнаха до вратата на "Литекс" и червената агитка, която бе изпълнила целия сектор "Б" на стадиона, взриви няколко бомбички. Минута по-късно Пауло Регула бе изведен от Асприля, напредна, но ударът му излезе в аут.

Най-добрият на терена в тези минути Данило Асприля, не само "развинти" Тончи Кукоч, но успя да открие и резултата в 19-та минута на мача. Гостите не успяха да изчистят добре топката при поредната ловешка атака, Регула я насочи с глава към Асприля и колумбиецът изпревари защитата на ЦСКА и я изпрати в мрежата на Господинов за 1:0 с прецизен диагонален удар.

В тези минути оранжевите доминираха напълно и редуваха атаки към вратата на гостите. В 29-та минута Стефан Николич вкара топката във вратата на "Литекс", но голът не бе зачетен заради маркирана преди това засада. В 32-та минута Страхил Попов пропусна с глава да удвои преднината на домакините. Минута след това и Бьорн Йонсен пропиля отлична възможност за "Литекс".

Норвежецът се измъкна от защитата на гостите, но вратарят на ЦСКА спаси. в 37-та минута след грешка на Пламен Крачунов Асприля стреля, Господинов изби, но при добавката колумбиецът вкара за 2:0.

След този гол червените фенове засипаха терена с факли и бомбички в опасна близост до футболистите. В 44-та минута ловчалии откраднаха топката и след бърза контратака Милчо Ангелов бе изведен сам срещу Господинов, но отново направи непростим пропуск, стреляйки в аут.

През това първо полувреме "Литекс" надигра тотално гостите в най -силното си полувреме от началото на тази година. И второто полувреме започна с по-активна игра на домакините и десетки запалени факли от червените фенове. В първите 13 минути на втората част футболистите на ЦСКА трудно изнасяха топката от собствената си половина.

В 59-та минута Стефан Николич пропусна добра възможност да намали резултата. При двата му удара вратарят на "Литекс" успяваше да избие топката. При ответната атака Асприля проби мощно, разпиля двама бранители на гостите, но стреля встрани от вратата от отлична позиция.

В 70-та минута по-голямата част от феновете на ЦСКА се съблякоха голи до кръста. В последните минути на срещата гостите все пак се опитаха да променят негативния резултат, но това даде възможност на ловчалии да организират опасни контраатаки.

В последните минути на мача темпото поспадна, а натискът на ЦСКА не доведе до резултат поне за почетен гол. Така "червените" остават, без да са отбелязали гол от началото на годината.

”Локо Сф” пречупи ”Ботев” с гол на Гъргоров