Същото направи и "Вашингтон" срещу "Торонто", докато "Хюстън" загуби второто си домакинство на "Далас" и ще се бори за класиране в мач номер 5, на който е домакин, съобщи БТА. 

"Кливланд" нямаше особени проблеми в "Бостън", въпреки че Кевин Лов получи контузия в рамото и беше сменен, а Ърл Смит седна принудително на пейката заради удар срещу Джей Краудър.

"Кавалиърс" намериха сили да спечелят мача и серията, което се случва на отбора за първи път от 2010 година насам. Точно преди Джеймс да напусне града в посока "Маями". Кливланд водеше с 57:36 точки на полувремето, въпреки че Джеймс пропусна изненадващо осем от 12-те си стрелби.

Лов пък трябваше да напусне паркета в "Бостън", след като се спъна в Кели Олиник при преследване на загубена топка и падна лошо на земята. Той се отправи моментално към съблекалните, а след мача от неговия тим обявиха, че центърът ще премине обстойни медицински изследвания в "Кливланд" през следващите 24 часа.

Следващият съперник на "Кливланд" най-вероятно е отборът на "Чикаго". "Булс" водят с 3:1 в серията си срещу "Милуоки" и само чудо може да класира "Бъкс" на полуфиналните серии от Източната конференция на НБА.

"Вашингтон" също нямаше проблеми в първия рунд на плейофите, записвайки победа в четири мача срещу "Торонто". "Уизърдс" направиха първата си чиста плейофна серия в клубната история, след като Брадли Бийл отбеляза 23 точки, а Марчин Гортат добави 21 и 11 спечелени борби за 125:94 в мач номер 4.

"Далас" ще продължи да преследва класиране в следващия рунд, след като "Маверикс" се наложиха със 121:109 над "Хюстън" в мач номер четири от серията. Хосе Бареа отбеляза 17 точки и 13 асистенции в първия си мач от плейофите за годината, но неговият тим изостава с 1:3 победи и ще трябва да гони задължителен успех в гостуването на "Рокетс".

Крис Пол отбеляза 34 точки, а Блейк Грифин завърши с 20 пункта и 19 спечелени борби при победата на "Лос Анджелис Клипърс" със 114:105 срещу гостуващия "Сан Антонио".

С това "Клипърс" завързаха серията при 2:2 победи преди мач номер 5, в който те са гости.