"Други боксьори трябва да получат шанс", каза американецът. Мейуедър победи Пакиао по точки в 12-рундов двубой в полусредна категория до 69,9 килограма и спечели шампионските колани във версиите Международна боксова асоциация, Световен боксов съвет и Световна боксова организация в "мача на века" в Лас Вегас, предаде БТА.

38-годишният американец, който обяви също, че за последен път ще излезе на ринга през септември, каза че предстоящия мач няма да бъде за световни титли. Запитан срещу кого ще излезе за последния си двубой Мейуедър каза:

"Позволете ми да празнувам победата. Може ли?". "Целта в кариерата ми беше да спечеля деветцифрен хонорар за един мач. Това е, което и направих днес. В чека ми има сума от 9 цифри", добави американецът.

Той призна, че общата сума на приходите му от срещата с Пакиао може да достигне 200 милиона долара. Мейуедър вече е получил чек за 100 милиона долара. Това е гарантираната сума, а приходите му може да се увеличат с още толкова от продажбата на телевизионни права и от други източници.

"Гарантирано получих 100 милиона долара, последните четири дни ми донесоха още 25 милиона, а общата сума може да достигне 200 милиона долара", коментира победителят.

От лагера на Пакиао по-рано днес заявиха, че не се отказват от идеята за провеждане на реванш, но Мейуедър изобщо не мисли за такава възможност.

"Реванш? Искам просто да си почина. Не мисля за реванш", каза той. Мейуедър потвърди, че през септември ще прекрати кариерата си.

"Не мисля, че ще ми бъде мъчно за спорта след края на кариерата. През всичките тези години загубих любовта си към бокса. За рекорда от 49 победи от 49 мача не съм мислил, но мога и да размисля", каза Мейуедър, който записа 49-и успех от 49 мача.

Майк Тайсън остана разочарован от "Боя на века"


Мейуедър надви Пакиао в ”Боя на века”