Уориърс, които са сочени за основен фаворит за титлата, се наложиха у дома над "Мемфис" със 101:86.

"Вашингтон" продължава да твори изненади и сега надви като гост "Атланта" - водач в Източната конференция, със 104:98.

След края на мача в Оуклънд пък стана ясно, че играчът на "Уориърс" Стивън Къри е избран и за Най-полезен състезател на сезона (MVP), но източникът е пожелал анонимност, тъй като резултатите все още се пазят в тайна, информира БТА. 

Самият Къри пък вкара 22 точки и добави 7 асистенции за успеха на своя отбор. Клай Томпсън завърши мача с 18, а Дреймънд Грийн с 16 при 21-ата поредна домакинска победа на "Голдън Стейт".

За гостите от щата Тенеси Марк Гасол се отчете с 21 точки и 9 борби, а Зак Рандълф се отличи с 20 точки и 9 борби. Пойнт-гардът Майк Конли не игра в трети пореден мач, но все пак седна на пейката по анцуг с оток на окото.

"Уизърдс" спечелиха мача в Атланта с една силна четвърта част, а Ото Портър направи няколко сериозни коша за крайното 104:98. Полският център Марчин Гортат направи паса към Джон Уол, който 14.6 секунди преди края поднесе за решителния кош в мача.

Уол завърши с 18 точки и 13 асистенции, Пол Пиърс добави 19 точки за "Уизърдс", който стана и първият отбор в историята на НБА, записал четири поредни победи като гост в първи мач от серията.

Домакините играха добре в първата четвърт единствено, когато водеха с 37:26. В четвъртата част те имаха ужасяваща стрелба с 5 успешни опита от 28, в това число и една тройка от 10 опита.

ДеМар Каръл завърши с 24 точки за Ястребите, но нито веднъж не беше точен в последния период. Кайл Корвър вкара едва пет пъти от 15 опита, а Ал Харфорд- 7.