Началото на срещата бе сравнително спокойно, но след средата на първото полувреме темпото се увеличи, както и натискът на "Арсенал,  съобщи Гонг.
 
В 29-ата минута Алексис Санчес изпълни директен пряк свободен удар, за да реализира за 1:0. В 33-ата минута Аарън Рамзи направи резултата 2:0. Играчът получи прекрасен пас на границата на наказателното поле, успя да се обърне, да намери място между двама защитници на домакините, за да стреля точно във вратата на "Хъл".

Малко след това, след добра атака на "Арсенал" Месут Йозил отправи удар по земя, но отново намесата на вратаря на "Хъл Сити" беше на ниво. Секунди по-късно Алексис Санчес имаше поредна чудесна възможност да увеличи преднината на своя тим. Силният натиск на гостите даде резултат в продължението на първото полувреме, когато Алексис Санчес, отново с блестящо отиграване, успя да преодолее вратаря и да реализира за 3:0.

След почивката домакините опитаха да се върнат в мача. В 56-ата минута Ахмед Ел Мохамади центрира, а Стивън Куин засече топката с глава, тя тупна в наказателното поле и влезе във вратата на "Арсенал" за 3:1. Малко след това играчите на "Хъл" имаха нова възможност да намалят резултата. След центриране, Пол Макшейн засече с глава, но топката не влезе в мрежата.

След този епизодичен опит домакините да стигнат до нещо повече от загуба, "Арсенал" отново взе инициативата и започна да поглежда към вратата на "Хъл Сити".

Вижте класирането и програмата в Премиършип