Неговият отбор "Клипърс" пък стартира полуфиналите на Запад с победа като гост в "Хюстън" със 117:101. Другата звезда на гостите Крис Пол не игра в срещата, който има разтежение на лявото бедро, предаде БТА.

7 минути и половина преди края играчите на "Хюстън" вкараха пет поредни точки, за да съкратят аванса на "Клипърс". Но две тройки на Мат Барнс дадохао успокоителната преднина на гостите от 101:88, която им осигури успеха.

Джамал Крофорд вкара 21 точки за успеха на "Клипърс", а Барнс добави 20. "Хюстън", които имаха шест дни почивка след отстраняването на "Далас" в пет мача в предишния кръг, не успяха да намерят ритъма на игра.

Дуайт Хауърд вкара 22 точки за тях, а Джеймс Хардън добави 20. На Изток Чикаго стартира с победа в Кливланд с 99:92, като Дерик Роуз вкара 25 точки, а Пау Гасол добави 21. За домакините не играха двама от основните им състезатели- Кевин Лав и Джей Ар Смит.

След като през целия редовен сезон Биковете бяха преследвани от контузии, в плейофите те успяха да се съберат в пълен състав и в предишния кръг това усети Милуоки, който беше сразен. В днешната среща те взеха инициативата от самия старт на мача и чак в края си позволиха отпускане.

Джими Бътлър добави 20 точки за победителите, а Кайрл Ървинг отвърна с 30 за домакините. ЛеБрон Джеймс завърши мача с 19 точки и 15 борби.