Резултатът в серията между двата отбора е равен 1:1 победи. Гостите, които станаха шампионки миналата година, демонстрираха увереност и не позволиха на пловдивчанки да спечелят първа титла в клубната си история.

"Сините" имаха превъзходство в първия и третия гейм, когато спечелиха категорично. Във втората част развръзката беше драматична, когато носителят на купата на България за 2015 година Марица изоставаше с 20:22, но поведе с 24:23 и след това допусна отбелязването на три поредни точки от страна на столичанки.

В третата част Левски игра по-силно и след 17:16 спечели осем от следващите девет разигравания, поздравявайки се с успеха за час и половина игра.

"Казахме си, че няма какво да губим. Трябваше да бъдем концентрирани и да не допускаме грешки. Искрено се надявам да победим в третия мач. След първата среща казах, че идваме тук за победа. Важно е колко мотивирани ще бъдем и колко правилно ще играем", заяви след двубоя треньорът на "сините" Радослав Бакърджиев.

Третата решителна среща между двата отбора ще се играе на 8 май в зала "Люлин". "Прегоряхме, но има още един мач. Трябваше да бъдем по-активни на сервис и блокада. Началният удар е уникално силен елемент за нашия отбор. Не трябваше да се водим от силната емоция.

Това е психика, която трудно се контролира на моменти. Отдаваме заслуженото на отбора на Левски. Всичко е възможно. Нашата цел е да победим в третия мач. Трябва да се превъзмогне напрежението", коментира треньорът на пловдивчанки Иван Петков.