Въпреки поражението, в герой за "Байерн" се превърна Мануел Нойер, който въпреки блестящите си изяви до 77-та минута не успя да спаси страхотния удар на Меси 13 минути преди края на двубоя и последвалият три минути по-късно.

Двубоят започна на пълни обороти, като и двата тима стартираха с ударна офанзива. "Барса" летяха по терена, а в "Байерн Мюнхен" изпъкна основно вратарят Мануел Нойер, който направи феноменални спасявания и не позволи на домакините да поведат със сериозен резултат.

Баварците пък изпуснаха много чисто положение, след като Роберт Левандовски остана сам срещу Тер Стеген, но не успя да реализира попадение. В крайна сметка първата част завърши без гол, въпреки динамиката и прекрасната игра показана и от двата отбора.

Втората част също представи изключително атрактивен футбол. "Байерн" започнаха по-активно, но "Барселона" не остави гостите да диктуват дълго. Мануел Нойер отново изгря за тима си с поредните блестящи спасявания.

В 77-та минута Лео Меси отбеляза 76-я си гол в Шампионската лига, за да открие резултата на 1:0 в полза на каталунците. Само три минути по-късно аржентинецът добави още едно попадение за 2:0, предаде БГНЕС.

Неймар направи победата класическа, след като отбеляза за 3:0 в добавеното време. След този резултат задачата за германците на реванша става изключително трудна, но не и невъзможна.

Това е едва втората победа на "Барселона" над Байерн Мюнхен на "Ноу Камп". Реваншът между тимовете ще е на 12 май в Мюнхен.