Клубът ще остане в "А" група, ако покаже движение по изчистване на дълговете си и представи подробна оздравителна програма. В момента ЦСКА е без лиценз, а клубът е поставен под мониторинг. "Червените" могат да бъдат допуснати до елита само с позволение на изпълкома, пише "Труд", цитирано от БГНЕС.

В момента почти всички ръководители в БФС не искат футбол без ЦСКА, но въпреки това няма да направят компромис при бездействие на "червените" шефове. Не се изключва вариантът сегашното ПФК ЦСКА АД да обяви несъстоятелност, а на негово място да заиграе нов клуб - например "ПФК ЦСКА 1948 АД", чиито нови собственици ще припознаят символите и емблемата.

Подобни варианти са разигравани с грандове от други балкански страни, където държавата с различни маневри спаси любими на милиони фенове отбори. Междувременно денонощен полицейски патрул пази сградата на БФС. След отнемането на лиценза на ЦСКА и "Локомотив" (Сф) футболната управа се страхува от "червен" гняв.

През 2013-а сградата бе потрошена от нашествие на близо 2000 ултраси. Из социалните мрежи настроението е революционно. На топа на "червеното" недоволство са новите собственици Ивайло Манджуков и Милко Георгиев.

Цитира се изказването на Петър Манджуков от 16 април, който тогава отсече:
"Лицензът на ЦСКА е спасен!".

Бившата звезда на ЦСКА Стилиян Петров каза:
"Ако клубът продължава по същия път, може би е най-добре да се започне отначало и феновете да не страдат повече. Надявам се някой да излезе и да помогне. Разговарях с г-н Ивайло Манджуков и той не звучеше притеснен. Доста хора са поели инициатива да помогнат на ЦСКА и да погасят финансовия дефицит".

Милко Георгиев: ЦСКА ще получи лиценз