Това съобщи самият той на пресконференция.

"Напускам заради абсолютно несъгласие с мажоритарните собственици в момента - Ивайло Манджуков и Милко Георгиев, които по една или друга причина не желаят това дружество да продължи в този си вид. Те имат концепция, която ще представят утре, но за мен тази концепция е изключително рискова", каза Александър Тодоров, цитиран от БТА.

Моята концепция е известна и не е променена от две години. А тя е да се оздрави съществуващото дружество. Взехме клуба с 38 милиона лева дългове. Бившите собственици от Титан опростиха около 8 милиона лева задължения към свързани с тях фирми. В момента дългът е сведен до около 19 милиона лева. За тези две години е изграждан и издържан отбор и е свален дългът. Основният дълг е към НАП - 10,6 милиона лева", каза Александър Тодоров.

Той разкри, че проявилият интерес към клуба Дениз Кизилоз е бил готов да погаси най-належащите плащания на клуба, но единият от собствениците Ивайло Манджуков е отказал офертата.

"Миналата седмица се свърза с мен човек - Дениз Кизилоз, който има английски паспорт. Той имаше ясни предложения към Ивайло Манджуков, имаше разговор в събота, след това в понеделник. Започна да се подготвя контракт, в който беше записано, че ще плати сума от 641 000 евро, в която влиза и плащане към НАП и други три лица, които са като забележки от Лицензионната комисия. Смятам, че тази сума не е толкова малка.

Вчера Денис ми е изпратил писмо, с което заявява, че още другата седмица е готов да даде още два милиона евро и да се подпише договор с генерален спонсор", каза Тодоров.

"Концепцията на собствениците се променя с часове, защото обстановката е доста динамична. Нека те утре да я разкрият, така е най-честно. Не знам дали това, което за замислили, е юридическо издържано. За некоректен финансов феърплей глобата може да достигне до 1 милион евро", каза Тодоров.

Изпълнителният директор в оставка ще внесе в понеделник жалба в Апелативната комисия за отнетия лиценз.

"Още в понеделник ще подам жалбата в Апелативната комисия за лиценза. Ако има разплащане, най-вероятно Апелативната комисия ще се произнесе в наша полза. Ако решението на собствениците е в друга посока, може да не се подават документи и Апелативната комисия да потвърди решението на Лицензионната", каза Тодоров.

Той е категоричен, че ЦСКА не е имал задължения към НАП към октомври 2008 година, когато Александър Томов даде акциите на "Титан". "Октомври 2008 година ЦСКА нямаше нито стотинка задължение към НАП. След това не е плащано, а само лихвите всеки месец са над 50 000 лева.

Но най-големите проблеми на клуба са непосредствените задължения от дела, които излизат от претенции на футболисти и мениджъри. Там няма възможност за разсрочване", каза Тодоров.