Президентът на УЕФА е в България за финала на Европейското първенство до 17 години. Платини  ще наблюдава на живо финала между Франция и Германия, който започва в 20:00 часа на стадион "Лазур" в Бургас, а преди това даде пресконференция.

"Ако попитам тази вечер президента на БФС дали първенството е било успешно, той ще отговори с "Да". Дали ще спечели Франция или Германия няма значение. Ролята на УЕФА е да развива футбола в 54-те страни-членки. Ние бихме могли да помогнем на асоциациите, за да развиват те футбола", коментира Платини, цитиран от БГНЕС.

"Според УЕФА България работи много добре за развитието на футбола, но само времето ще покаже какво е бъдещето на футбола тук", допълни французинът, който получи и почетния знак на Бургас от кмета на града.

Президентът на БФС Борислав Михайлов от своя страна коментира темата за нов Национален стадион.

"Благодарение на УЕФА и програмата хеттрик, България почти е готова с базата на Националния отбор в Бояна. Един стадион струва много повече от това, което можем да вземем от УЕФА, защото тя отговаря за 54 държави. Всички искаме нов Национален стадион, но той трябва да бъде построен от държавата, както се случва навсякъде", каза Михайлов.