Организациите са с наименования "МПО - Пирин" (Македонската Патриотична Организация) и патриотичен мотоклуб "Хайдути", съобщи БГНЕС.

В инициативата се включиха и признателни сънародници живеещи във ветровития град.

Най-успешният роден професионален боксьор е на подготовка в САЩ. Той не пропусна да посети "най-българския" град извън родината почти ненадейно, за да присъства на част от турнето на очарователната си приятелка Андреа.

Пулев кацна на летище "О'Хеър" в петък, в събота през деня се разходи в даунтаун на Чикаго, а вечерта след полунощ пристигна заедно с Андреа в диско-клуб "Енигма".

Българските патриоти имаха уговорена среща с Кубрат. Като истински мъж Кубрат удържа на думата си и получи лично благодарствено писмо от признателните българи. Приветствието му връчи Стефан Коев от "МПО - Пирин". Заместник-председателя на войводите - Драгомир Стойчев му подари книга с историята на "МПО - Пирин".

На входа Пулев беше посрещнат радушно от бившият боксьор и настоящ треньор по бокс - Даниел Крумов. Макар и за малко в Чикаго, големият спортист показа, че не е забравил от къде е тръгнал и поздрави по телефона стария си приятел и съотборник от спортното училище - Светолзар Радев. Кубрат се снима с абсолютно всички желаещи и раздаде автографи на боксови артикули, като някои от хората си сваляха и ризите за подписа му.

Същият ден по-рано през деня тези български патриоти начело с дарителя - Михаил Томов издигнаха първият бюст-паметник на Васил Левски в Чикаго. Кубрат поздрави лично Томов за инициативата и обеща, че при следващото идване в Чикаго ще посети светинята в българската православна църква "Свети Иван Рилски".

На своята страница във Фейсбук, Пулев написа: "Благодаря за топлото и емоционално посрещане".