В мач от последния 38-и кръг в Примера дивисион "белите" записаха зрелищен успех за радост на своите запалянконвци, а с три гола се отличи Кристиано Роналдо.

В 13-ата минута Роналдо даде аванс за домакините след подаване на Марсело. Само десет минути след това "Хетафе" изравни с далечен удар на Серхио Ескудеро. В 26-ата минута Диего Кастро даде аванс за гостите, но в 32-ата минута Кристиано беше точен от свободен удар, предаде БТА.

Две минути след това португалският национал реализира и дузпа, отсъдена за нарушение в наказателното поле на Карлос Вигарай срещу Хавиер Ернандес. Малко преди края на първата част Мехди Ласен изравни за гостите след изпълнение на ъглов удар.

Веднага след почивката удар на Роналдо срещна гредата, а топката попадна в Ернандес и той отново реализира попадение във вратата на "Хетафе". В 52-ата минута Хамес Родригес се разписа от фаул за 5:3. Пет минути след това Роналдо беше заменен от младия Мартин Йодегор.

Португалецът стана голмайстор номер 1 в първенството с 48 попадения през сезона. 16-годишният норвежец е най-младият футболист, направил дебют за столичани. В 71-ата минута Хесе реализира шесто попадение за домакините след подаване на Хамес.

В последните секунди на срещата бразилецът Марсело оформи разгромната победа със 7:3. Треньорът на "белите" Карло Анчелоти изгледа двубоя от официалната ложа заради наказание.

Публиката на десеткратния европейски шампион показа подкрепата си към италианския специалист. Баскетболният отбор на "Реал Мадрид" показа пред феновете спечелената преди седмица Европейска купа.

Десеткратните първенци на Европа завършват на второ място в испанския шампионат. "Белите" са с 92 точки, с две по-малко от шампиона "Барселона". "Хетафе" нямаше проблеми със запазването на мястото си в елита и е на 15-а позиция с 37 точки.