Това е втори успех за Розберг този сезон след този в състезанието за Голямата награда на Испания преди две седмици. Германецът финишира с време 1:49:18.420 час. На второ място завърши Себастиан Фетел (Германия) с "Ферари", а трети е двукратният световен шампион Люис Хамилтън (Великобритания) с "Мерцедес".

Хамилтън стартира от първа позиция водеше до 64-а обиколка от общо 78, но в следващата трябваше да влезе в бокса. Именно в 64-а обиколка беше и най-интересната ситуация в надпреварата.

17-годишният холандец Макс Ферстапен от "Торо Росо" катастрофира тежко при опит да изпревари Ромен Грожан (Франция) с "Лотус", което наложи автомобил за сигурност да се появи на пистата. Това попречи на Хамилтън, който заради наложените ограничения на скоростта не успя да си върне лидерската позиция и завърши трети. Ферстапен се отърва без сериозни контузии.

"Какво се случи момчета? Загубих състезанието нали?", попита своя отбор Хамилтън по радиото. Четвърти се нареди Даниил Квят (Русия) с "Ред Бул", което е най-доброто му постижение в кариерата. В топ 6 са още Даниел Рикардо (Австралия) с "Ред Бул" и Кими Райкьонен (Финландия) с "Ферари".

Световният шампион, който има четири победи от началото на сезона, запази аванса си на върха в класирането при пилотите след 6 от 19 старта за сезона, но има само 10 точки аванс пред Розберг. Хамилтън има 126 точки, Розберг - 116 точки, а трети е Фетел с 98 точки. Следващият старт е Гран При на Канада на 7-и юни.