Договорът на специалиста изтича след края на сезона, а до момента не са водени никакви преговори за неговото продължаване. Това породи куп спекулации, според които Дерменджиев няма да продължи да води шампионите, но въпреки това ще остане на пост в клуба.

Но пък от друга страна, с него е съгласувана цялата лятна подготовка на "орлите", като той вече дори призна, че в Австрия "Лудогорец" ще срещне руския гранд "Зенит". През този сезон разградчани грабнаха четвъртата си поредна титла, но много по-големият успех бе влизането в групите на Шампионската лига, където "зелените" спечелиха цели 4 точки в компанията на "Реал Мадрид", "Ливърпул" и "Базел".

През пролетта обаче "Лудогорец" не показа играта от предишните сезони, а освен това отпадна от "Левски" за Купата на България. Ако Дерменджиев продължи да води шампионите, то той ще има за цел нов пробив в групите на Шампионската лига или минимум в Лига Европа.

През миналото лято той пое отбора в много тежък момент, когато тимът бе направил срамно равенство с "Дюделанж" и бе на косъм от загуба от "Партизан" в Разград. В първенството пък воденият от Стойчо Стоев тим бе паднал от "Хасково", а футболистите бяха в много слаба физическа форма. Въпреки това "Лудогорец" успя да влезе в Лигата на богатите след паметни мачове с румънския гранд "Стяуа".