Във футболната централа са останали шокирани от факта, че тя е била написана на бял лист, без към нея да бъдат прикрепени нужните документи, пише "Меридиан Мач".

Само за сравнение може да се посочи, че жалбата на "Локомотив" (Сф) е изключително изпипана и отборът почти сигурно няма да има проблеми да остане в елита, а от "Марек" са предоставили на БФС 15 страници прилежни документи при обжалването и мястото им в "Б" група не е застрашено.

ЦСКА бе длъжен да защити претенциите си и желанието да остане в "А" група, като представи с изрядни документи двустранни споразумения за разсрочено плащане с кредиторите, както и, че най-належащите задължения са обезпечени по някаква схема. При положение че това не е направено, ЦСКА автоматично изхвърча от "А" група за следващия сезон.

Апелативната комисия се събира в края на седмицата на свое заседание, за да обсъжда случаите на засегнатите отбори. Тя обаче на практика въобще няма да разглежда кухата жалба на ЦСКА, която изглежда преднамерена подигравка от страна на клуба. Действията на ръководството на ЦСКА очевидно показват, че сегашните собственици се опитват да докарат клуба до фалит.

Въпреки че Ивайло Манджуков и Милко Георгиев непрекъснато прокламират, че ще оставят нов или стар ЦСКА сред най-добрите, действията им рязко контрастират с афишираните намерения. Двамата акционери са вдигнали ръце от сегашния провален проект и са се заели със създаването на нов клуб, който трябва да мине за наследник на славните "армейци", като се прелее историята, информира БГНЕС.

Все още обаче не е ясно откъде може да тръгне ново дружество с името и цветовете на ЦСКА, като засега по-вероятно е това да стане от най-ниското стъпало на аматьорския футбол. Междувременно, Търговският регистър е отказал молбата за първоначалната регистрация на ФК ЦСКА АД.

Причината е, че капиталът на дружеството е посочен грешно, а представеният протокол не съдържа имената на преброителите на гласове, както изисква Търговският закон.