Играе се до три победи от пет мача.

Следващият двубой е в петък от 20.00 часа отново в Ботевград.

Така "Балкан" е само на един успех от първа титла след 1989 година насам.

Възпитаниците на Влада Вукойчич владееха инициативата почти през целия двубой. Първите две части бяха изключително равностойни като нито един от двата тима не успя да поведе с повече от 4 точки разлика. Минута преди края на първото полувреме след тройка на Павел Маринов играчите на "Балкан" излязоха напред с 44:37, а на почивката имаха преднина от 45:41.

През третата част вицешампионите от "Лукойл" отново бяха догонващи в резултата. "Зелените" поведоха с 8 точки след кош на Мартин Маринов в началото на частта, а в края с наказателен удар на Николай Върбанов преднината им стана 68:59. 5:33 минути преди сирената Педжа Стаменкович вкара тройка и за пръв път в мача домакините поведоха с двуцифрен аванс - 75:65, което беше и най-голямата разлика в мача.

Баскетболистите на Тони Дечев се хвърлиха на щурм и 65 секунди преди края намалиха пасива си на три точки при 78:81 след кош на Христо Захариев. След това обаче Павел Маринов реализира един наказателен удар. После той пропусна кош, но това не беше фатално и домакините спечелиха мача.

Павел Маринов беше най-полезен за победителите с 21 точки, 6 асистенции и 5 борби. 18 точки и 7 асистенции добави Педжа Стаменкович, а Иван Лилов реализира 14 точки.

За гостите с 23 точки приключи Тери Смит, а Никола Драгович записа 22 точки, предаде БТА.