Този триумф е и четвърти за последните десет години за андалусийците, които вече са еднолични лидери по треофеи в Лига Европа и турнира за купата на УЕФА, предаде БТА.

Финалът се игра в полската столица Варшава. 

Мачът беше изключително интересен. "Днипро" успя да поведе в резултата още в седмата минута на срещата, когато светкавична контраатака завърши с топка в мрежата на Серхио Рико - 1:0. Изчистване от защитата на "Днипро" беше отклонено от Никола Калинич към Матеус, който проби отлично по дясното крило и върна точно на главата на своя съотборник, който вкара за 1:0.

"Севиля" обаче наложи волята си в следващите минути и убийственият натиск даде резултат в два гола, а можеше и повече. В 28-та минута Карлос Бака подаде топката към Гжегож Криховяк, който се възползва от разбъркване в защитата на "Днипро" и вкара гол пред родна публика.

Самият Бака пък оформи пълния обрат с попадение в 31-та минута, когато получи извеждащ пас от Хосе Антонио Рейес и преодоля технично Денис Бойко - 1:2. "Днипро" обаче не се предаде и изравни отново в 44-та минута. Тогава украинците получиха правото да изпълнят пряксвободен удар, а зад топката застана Руслан Ротан. Той изпрати техничен удар към вратарския ъгъл на Рико и го преодоля за втори път в мача.

"Севиля" съумя да поведе отново в 73-та минута, като този път това беше окончателно. Карлос Бака използва нова грешка в защитата на "Днипро" и оформи крайното 3:2, донесло втора поредна купа на "Севиля". Тя осигури и квота за Шампионската лига за андалусийците, което ще направи Испания единствената държава с пет клуба в турнира на богатите следващия сезон.