Думите му идват веднага след откриването на конгреса на централата, като президентът бе видимо помрачен от изключително сериозния корупционен скандал, съобщи БГНЕС. 

Блатер обяви на делегатите, че арестът на седем високопоставени служители в Цюрих е предизвикал буря, след което каза следното:

"Призовавам всички вас за обединение и силен отборен дух, за да правим правилните крачки заедно. Не винаги е лесно, така че само с пълно обединение можем да заличим проблемите, които бяха създадени в последно време. Ние сме тук, за да решаваме именно тях. Важно е да вървим напред и е важно да го правим с прозрачност.

Трябва да се борим срещу корупцията, срещу манипулирането на резултати от мачове, срещу расизма и дискриминацията. Нека покажем на света, че ние сме способни да управляваме институция като ФИФА. Нека покажем, че можем да го правим заедно", каза той.

Встъпителното слово на Блатер пред делегатите на ФИФА беше прекъснато за кратко от две жени, които изразиха своите политически възгледи на всеослушание. Едната от тях носеше палестинското знаме.

САЩ и Канада ще гласуват против Сеп Блатер

Уорнър напуснал затвора в Тринидад и Тобаго с линейка