Предстоящите мачове с Канада ще покажат до колко са подготвени българите за тежките битки от турнира през този сезон, категоричен е специалистът.

"Това е първи за нас игрови уикенд и ще видим в какво моментно състояние се намираме. Искам най-вече да видя как ще се представят момчетата, които ще играят за първи път в националния отбор, тъй като не са играли в такава обстановка и в такива важни двубои", заяви селекционерът Константинов на пресконференция, цитиран от БТА.

"Голямата ни цел е да спечелим финалните срещи във Варна и да се класираме отново в елитната група на Световната лига. Не се намираме в оптимална игрова форма, което е абсолютно нормално. Андрей Жеков ще се присъедини към отбора следващата седмица, за да могат останалите да се адаптират към неговата игра. Надявам се всички да са готови за финалите", каза още Константинов.

В началото на седмицата Канада победи САЩ с 3:2 и спечели квалификацията за Световната купа от зона Северна и Централна Америка (NORCECA Champions Cup). Капитанът на "трикольорите" Владимир Николов очаква трудни мачове с канадците през уикенда.

"Очаквам тежки двубои. Канадците са много по-напред от нас в подготовката си и играят страхотно в последно време. Победиха ни на Световното първенство, а миналата седмица надиграха САЩ. За мен е чест да бъда капитан на този отбор", коментира Николов.

Първият мач на България срещу Канада е в събота от 17.30 часа, а билети за срещата могат да се закупят на касите на "Арена Ботевград", мрежата на eventim.bg, както и на касите на Eventim в цялата страна.