Тони Боуен ще пристигне на Летище Бургас днес с полет от "Лутън", а утре от 10.30 часа ще наблюдава първата осминафинална среща от държавното първенство за деца до 15 години между "Черно море" (Варна) и "Локомотив" (Пловдив).

Обект на интереса е нападателят Еяд Хамуд, който е с година по-малък, т.е роден през 2001-а година, съобщи мениджърът Антъни Раво от компанията "Скаутинг тийм", по чиято покана идва главният скаут на "Стоук Сити".

"Стоук Сити следи Еяд от няколко месеца, те имат постоянна информация за момчето в мачовете му с набор 2000 и с набор 2001 на "Локомотив Пловдив". Те знаят достатъчно за него и харесват качествата му, ефективността пред гола и резкия старт и бързина", обясни Антъни Раво, цитиран от БТА. 

Еяд Хамуд изкара проби през април в академията на "Арсенал"  заедно с още три български деца, а сега е следен изкъсо от "Стоук Сити".

Мачът е утре от 10.30 часа на стадион "Корабостроител" под Аспаруховия мост във Варна, а ответната среща е в неделя на стадион "Локомотив" в парка "Лаута" в Пловдив.