През последния месец започнаха да кръжат слухове, че нападателят е близо до трансфер в "Манчестър Юнайтед" заедно със своя съотборник Бастиан Швайнщайгер. Спекулациите тръгнаха най-вече заради фигурата на мениджъра Луис ван Гаал, който работи заедно с двамата по време на престоя си при баварците.

Мюлер очевидно не проявява интерес да смени Бундеслигата с Висшата лига предвид факта, че има договор за още 4 години с "Байерн".

"Когато пристигне оферта за трансфер, ти трябва автоматично да се справиш с нея", коментира юношата на клуба, цитиран от Гонг. 

"Предложение от друг голям клуб е истинска чест и признание за това, че играя добре. Аз обаче се чувствам добре в "Байерн" и имам договор до 2019 година. По-добре е да игнорирате спекулациите."

"В "Байерн" на терена играят тези играчи, които ще са най-полезни за клуба. Друг е въпросът, че да получиш признание в рамките на топ отбор е по-трудно за играч от школата. Когато даден отбор те купи, твоето представяне се превръща в негова отговорност, тъй като са броени много пари. Клубът ти има доверие. От друга страна, ако си вече част от този тим, клубът обикновено предполага, че ще останеш. Не ми трудно да се доказвам всеки сезон, но това се дължи и на факта, че позицията ми на терена е доста свободна."

"Въпреки това е добре всяка година да идват нови играчи в "Байерн" и битката за титулярните места да започва от нулата", завърши Мюлер.