"Орлите" победиха и руския ФК "Краснодар" с 3:2 на 28 юни, неделя. "Лудогорец" беше по-добрият отбор на терена, въпреки че мачът не беше особено интересен, а и българите не показаха темпото от двубоя срещу "Краснодар", в който вкараха три гола още в началото.

Йордан Минев създаде най-опасното положение за "Лудогорец" след половин час игра, но напредналият сам срещу румънския страж Марселиньо не успя да се разпише. Още в последвалата атака пък "Университатя" се възползва от грешка на защитата на "орлите" и получи дузпа за нарушение на Милан Борян. Той обаче отрази удара на съперника и с това запази нулевото равенство на терена.

"Лудогорец" стигна до своето в 77-та минута на срещата, когато резервата Цветелин Чунчуков се измъкна с топка в краката от защитник на "Университатя" и стреля силно към вратата, за да се разпише за 1:0.

До края на мача нямаше интересни положения и "Лудогорец" спечели мача. Следващият е срещу носителя на купата на Русия - "Локомотив" (Москва), като двата тима ще играят в събота, 4 юли, от 18:30 часа българско време, предаде БТА.

”Лудогорец” привлече и капитана на ”Стяуа”