Спас Делев и Георги Божилов вкараха попаденията за победа с 2:0 на вицешампионите на България срещу литовския "Атлантас Клайпеда".

"Атлантас" започна мача по-добре от гостуващия тим на "Берое", който допусна чиста ситуация пред своята врата още в осмата минута на срещата, но Благой Макенджиев спаси положението и старозагорците си отдъхнаха.

Атака на домакините премина през дясното крило и след рикошет топката се озова в краката на останалия абсолютно сам пред вратарското поле Андрей Панюков, който обаче стреля много слабо и в ръцете на вратаря на гостите от "Берое".

"Берое" получи първата си възможност да вкара гол в 11-та минута на срещата, когато Андиус Йокшас фаулира малко пред дъгата на накателното поле Игор Джоман, за което защитникът на "Атлантас" беше предупреден с картон. Спас Делев обаче би много слабо свободния удар и топката рикошира в построената от Миндаугас Малинаускас стена.

Колкото и слаб да беше ударът на Делев, той отвори играта за "Берое" и шест минути след него Жуниор Мапуку създаде голово положение. Нападателят на българските вицешампиони нахлу в дясно на наказателното поле и финтира персоналния си пазач Казимейрас Гнедоюс, след което пусна топката на около метър от голлинията, но там нямаше кой да засече успоредното подаване.

В следващата атака Мапуку успя и да стреля, но неговият удар беше блокиран от бранител на Атлантас. С изключение на един по-опасен удар на Делев, спасен от стража на домакините, първото полувреме завърши при бавно темпо и без положения. Такива бяха и началните минути на второто.

"Берое" обаче в крайна сметка овладя играта, започна да атакува по-масирано и стигна до гол. Спас Делев беше изведен сам срещу вратаря на Атлантас в 60-та минута и се разписа с техничен удар за 1:0 в полза на вицешампионите от българското първенство.

Доминацията на Берое стана тотална в следващите минути, но старозагорците пропуснаха да си осигурят класирането в следващия кръг с два много сериозни пропуска. И при двата на добра позиция се озова резервата Иван Коконов, който обаче стреля над горната греда на вратата на Атлантас в тези положения.

Вторият гол обаче не закъсня, а и той беше най-малкото, което Атлантас можеше да получи. Атанас Зехиров центрира към наказателното поле на домакините, които изчистиха топката точно в краката на Георги Божилов. Той стреля силно и вкара за 2:0, с което се превърна във втория дебютант с гол за старозагорците.