Срещата-реванш е на 9 юли, четвъртък, на градския стадион в Ловеч. Старши треньорът на "Литекс" Красимир Балъков поради наказание изгледа мача от трибуните на Олимпийския спортен център в Земгале, който е с капацитет 1 700 места.

Отборът на "Литекс" бе ръководен от пейката от двамата помощник-треньори Добромир Митов и Йончо Арсов. През първото полувреме "Литекс" доминираше на терена на латвийците и създаде няколко положения, предимно след центрирания. В 24-та минута след центриране от левия фланг в наказателното поле на домакините топката стигна до Бьорн Маарс Йонсен, но неговият удар мина край страничната греда.

При следващата атака колумбиецът Данило Асприля подаде на Румен Руменов, но той от близко не успя да отклони топката във вратата. А в 33-та минута португалецът Арсенио проби по левия фланг, навлезе в наказателното поле и стреля точно, но вратарят на домакините Каспарс Искенс спаси.

Домакините имаха само едно положение през първата част - в 33-та минута след грешка в защитата Вячеслав Сушкин излезе срещу Винисиус Баривиейра и стреля, но ударът му попадна в ръцете на бразилския вратар на Литекс. И второто полувреме започна с атаки на българския отбор и логично резултатът бе открит.

В 50-та минута колумбиецът Данило Асприля центрира от ъглов удар и включилият се в атаката защитник Васил Божиков надскочи двама играчи на домакините и с глава заби неспасяемо топката в мрежата въпреки отчаяния плонж на вратаря Каспарс Икстенс - 1:0 за Литекс.

И след гола българският отбор бе по-добрият на терена, но в самия край на мача домакините от Латвия изравниха с куриозен гол.

В 84-та минута Марцис Ошс изпълни тъч, топката прелетя близо 40 метра и се озова в наказателното поле на Литекс, където влезлият като резерва преди десетина минути Олегс Малашенокс, заобиколен от петима играчи на Литекс, изпрати топката с глава в мрежата на Винисиус Баривиейра - 1:1.

В малкото оставащо време играчите на Литекс атакуваха, но не успяха да стигнат до опасно голово положение и логично последният съдийски сигнал на португалеца Тиаго Мартинс прозвуча при резултат 1:1, който все пак дава известно предимство на Литекс заради правилото за отбелязан гол на чужд терен.