В третата си контрола на австрийска земя "зелените" паднаха с 0:2 от руския елитен "Локомотив Москва". Първата голова възможност беше в актива на "Локомотив", а в 12-ата минута Алексей Миранчук беше изведен сам срещу Владислав Стоянов, но ударът на нападателя беше спасен от българския национал, съобщи БТА.

Четвърт час по-късно Григориев беше изведен с дълъг пас зад центъра, надигра Моци и шутира, но вратарят Стоянов отново парира удара на руснака. Последваха няколко опасности пред вратата на московчани. В 35-ата минута Кишада изведе Александър Василев на опасна позиция в наказателното поле, но младият български футболист стреля неточно към вратата на "Локомотив". Минута по-късно последваха нови разбърквания пред вратата, пазена от Гилерме, но Марселиньо не беше съобразителен в наказателното поле на "Локомотив".

В 39-ата минута руснаците поведоха чрез гол на Миранчук, който проби през центъра, напредна в наказателното поле, стреля по тревата, топката удари страничната греда и влезе в мрежата зад Владислав Стоянов.

След почивката треньорът на българския шампион Бруно Рибейро направи промени в състава, давайки шанс за изява на всички налични футболисти. В 65-ата минута "железничарите" вкараха и втори гол чрез Петър Шкулетич, който стреля от малък ъгъл, а топката мина през краката на вратаря Георги Аргилашки.

Три минути по-късно неофициални дебюти за "зелените" направиха новите попълнения - румънецът Андрей Препелица и Джоджи Лукоки (ДР Конго).

На 7 юли "Лудогорец" ще играе следващата си контрола с чешкия гранд "Спарта Прага".