"Волга" от "Нижни Новгород" - град с население 1 260 000 жители, разположен на брега на река Волга, завърши на 13-то място във втора руска футболна дивизия през миналия сезон, съобщи БТА.

В 9-та минута Артур Минасян центрира от левия фланг и след последвало разбъркване левият защитник на "сините" Мики Орачев отклони топката с коляно в мрежата на Боян Йоргачевич - 1:0 за "Волга". Един любопитен факт - това е втори автогол на ненавършилия 18 години Мики Орачев в контролите през този сезон.

Веднага след гола домакините се активизираха, но срещаха твърдата защита на руския отбор и главният съдия Николай Йорданов показа два жълти картона на играчи на "Волга".

През второто полувреме старши треньорът на "Левски София" Стойчо Стоев пусна в игра дясното крило Алекс Константину от Кипър, който бе привлечен вчера и е на проби в "Левски". В 51-та минута кипърецът Константину стреля опасно, на вратарят Михаил Комаров отрази удара му. В 55-та минута след бърза атака на българския отбор Божидар Краев изведе в добра позиция Алекс Константину и той с техничен удар край вратаря изравни резултата - 1:1.

Мачът, макар и приятелски, бе доста твърд и Николай Йорданов показа и два червени картона на руски футболисти - на Василиев в 80-та минута за два жълти картона и на Искандар Джамилов - директен червен картон в 85-та минута.

В 90-та минута Роман Прохазка спъна играч на "Волга" в наказателното поле и Николай Йорданов отсъди дузпа. От бялата точка Петров бе точен - 2:1 за "Волга", при който резултат завърши и приятелската среща.