Швейцарският тенисист победи белгиеца Давид Гофен със 7:6 (3), 7:6 (6), 6:4. Така Стан отива на четвъртфинал в турнира. Поставеният под номер 4 швейцарец ще се опита да стане едва петият тенисист, който печели последователно двата турнира от Големия шлем в Европа - "Ролан Гарос" и "Уимбълдън", съобщава БТА.

Гофен, който е поставен под номер 16 в турнира, не успя да вземе сет от Вавринка, но в първите два беше съвсем близо до това. В тайбрека в първия сет Вавринка беше принуден да покаже най-доброто от себе си, като завърши с атрактивен бекхенд в тайбрека. В шестия гейм на първия сет при 5:4 за Гофен, Вавринка отстъпваше с 0:30 и въпреки двойната грешка, белгиецът отново сервираше за частта. Но умопомрачителен форхенд остави зрителите без дъх, а мачът приключи в три сета.

В следващия кръг Вавринка ще играе с Ришар Гаске, а евентуално на полуфинал ще чака Новак Джокович в повторение от финала в Париж.

Анди Мъри (Великобпитания) също се класира напред, след като отстрани Иво Карлович (Хърватия) в четири сета- 7:6 (7), 6:4, 5:7, 6:4. Мъри ще срещне на четвъртфинала Вашек Поспишил от Канада. Шампионът от 2013-а година, сега поставен под номер 3 в схемата, сенуждаеше от три часа и три минути, за да елиминира снажния хърватин на Централния корт.

Мъри не беше много концентриран в голяма част от последните два сета, но ястребовото око му помогна да стигне до решитебен пробив в четвъртата част.