Втори остана руснакът Даниил Квят от Ред Бул, който за първи път се качва на подиума. Постижението на Квят е най-доброто класиране на руски пилот във Формула 1.

Досега най-напред се бе класирал Виталий Петров, който стана трети в Гран при на Австралия през 2011 година. Трети на пистата "Хунгароринг" завърши съотборникът на Квят в Ред Бул - Даниел Рикардо.

Състезанието започна с минута мълчание в знак на почит към пилота Жул Бианки, който почина в болница миналата седмица след тежка катастрофа по време на Гран при на Япония на пистата "Сузука" през октомври миналата година. Пилотите носеха стикери с надписи JB17 и Сбогом, Жул.

Състезанието на "Хунгароринг" със сигурност бе най-интересното от началото на сезона. Фетел стартира от трета позиция, но още на първия завой изпревари пилотите на "Мерцедес" Люис Хамилтън и Нико Розберг, които тръгнаха от първа редица на стартовата решетка.

Хамилтън опита да се върне в битката, но допусна нова грешка и излезе от пистата, което го прати шести в класирането на състезанието. Фетел започна да трупа преднина и я задържа до края, като спечели първата си победа в Гран при на Унгария и общо 41-а в кариерата.

Розберг пък спука гума към края и остана осми, като това му попречи да се приближи до Хамилтън в генералното класиране.

"Тази победа я посвещавам на Жул", каза Фетел след края на състезанието.