В тях българинът вкара три попадения и асистира за още толкова, с което успокои феновете на новия си тим след неубедителното представяне срещу "Дила Гори" от квалификациите за Шампионската лига. Божинов дори си спечели нов прякор - българския ураган.

"Българският национал Валери Божинов започна бавно, но сигурно, да оправдава определението силно попълнение за "Партизан". В двата мача с "Дила Гори" той не показа очакваното ниво, но бързо затвори устите на критиците, след като експлодира в две поредни срещи от Суперлигата и вече си спечели ласкавото прозвище "Българския ураган", пише в материал на вестник "Ало" за българина.

"Отдавна съм в света на футбола и съм свикнал да слушам всякакви неща. Обикновено критиката идва по-бързо от похвалите. Казах, че ще говоря на терена и това ми е най-важно. Голямото ни желание е да играем в Шампионската лига.

Работим здраво, живеем за клуба и се надявам да имаме и късмет срещу "Стяуа" и наесен да слушаме химна на Шампионската лига на нашия стадион," коментира Божинов пред сръбското издание, цитирано от "Дневник".