Той изрази и притеснения за кариерите на играчи, на които иска да разчита.

Петев отново подчерта, че тежкият жребий срещу Франция, Холандия и Швеция в квалификациите за Мондиал 2018 трябва само да ни мотивира.

"Че е тежка групата, тежка е. Попаднахме в една от най-трудните групи. Не можем да разчитаме да ни се падат по-леки отбори. Предстоят ни доста емоционални мигове. Лош момент за българския футбол като цяло. Не ми е никак приятно, че някои национали не играят, а други търсят нови клубове. Каквото имаме, с това ще се борим. Трябва да се постараем да направим невъзможното", сподели Петев, който беше гост в Студио "Дерби".

Той обаче окуражи феновете да не отписват нашия тим още преди старта на квалификациите за световното в Русия.

"Групата е тежка, едва ли не нямаме шанс. Предаваме се предварително ли? Ами ако направим нещо? Нищо не се знае, футболът не е като преди 20 години, стават изненади във всеки мач", оптимист е селекционерът.

Персонално той се надява за по-добро развитие на кариерите на играчи като Тодор Неделев, Симеон Славчев, Александър Тонев и Владимир Гаджев. Бъдещето на всички тях изглежда неясно.

"Радващо е, че Неделев е преодолял тежката травма и е направил нормална подготовка с "Майнц". Относно Славчев - надявам се да намери решение, нов клуб, "Спортинг" няма да разчита на него. Дано да развие своя потенциал. "Спортинг" не си хвърля парите на вятъра, той има качества и той е част от бъдещето на националния отбор. Гошо Терзиев има своя потенциал за развитие, това не е мой проблем, че те не играят в клубовете. Аз не мога да влияя по никакъв начин – първо не е моя работа, второ – няма да го направя никога. Доста футболисти гледам, когато сметна, че са готови, ще ги повикам в националния отбор.

Изключително съм притеснен за Гаджев, надявам се в най-близко бъдеще да си намери клуб. Предполагам че тренира със "Септември" (Сф), за да поддържа ритъм. Той трябва да изясни своите приоритети и да се насочи към страна, в която трябва да отиде да играе", обясни Петев, цитиран от Фокус.

Иван Иванов пак отпада от сметките за срещата с Норвегия.

"Много се надявах Иван Иванов да е в по-напреднала фаза на своята подготовка, но той е започнал тренировки едва преди 10-ина дни и трудно ще може да вземе участие в следващите мачове".

"Има система, в която мога да следят всеки един играч, където и да играе по света. Ще гледам изявите на Мицански. Гошо Илиев добре го познавам, не е попадал в моята селекция, така съм предпочел".

Светлият лъч това лято изглежда Ивелин Попов, който осъществи голям трансфер от "Кубан" в "Спартак" (Москва).

"Ивелин Попов си е заслужил всичко с представянето в "Кубан", радостен съм и щастлив от този трансфер. "Спартак" (Москва) е гранд, който не се нуждае от представяне. Това е отбор, в който той може да развие своя потенциал и да помогне както на "Спартак", така и на националния отбор".

Топ приоритет за националния отбор сега остава победа в предстоящата евровкалификация срещу Норвегия в София.

"Най-важният мач, който ни предстои, е с Норвегия, Работим много за тяхното разузнаване, гледаме слабите им страни. Най-важното е този мач да се спечели, това ни е първи приоритет, завърши Петев.

България попадна в тежка група за Мондиал 2018