Българинът е поставен под №6, така че ще стартира директно от II кръг във втората четвъртина. Това изглежда като прекрасен вариант за начало на турнира за Димитров, който е в серия от пет поредни победи над Багдатис и води с общо 6-1 в преките двубои, пише tenniskafe.com, цитирано от БГНЕС.

Нататък най-сериозен кандидат за съперник на Григор в трети кръг е Бърнард Томич, а на четвъртфиналите вече дебне Ришар Гаске. Французинът е един от най-неудобните противници за таланта ни и именно той го спря с 6-3 6-4 6-4 в трети кръг на тазгодишния "Уимбълдън". Димитров е успял да се добере до само два сета в пет мача срещу Гаске. Ако все пак достигне до двубой с французина, Григор ще повтори най-доброто си представяне от 2013-а, когато загуби на тази фаза от надпреварата от Томи Хаас.

Прези миналия сезон българинът не участва в турнира заради вирусна инфекция. Същевременно, в най-горната четвъртина на схемата, поставеният под №1 Анди Мъри ще потегли от втори кръг срещу Теймураз Габашвили или Бенямин Бекер, Пабло Куевас изглежда вероятният му противник в трети, а на четвъртфинал вариантите са Вашек Поспишил, Томи Хаас и Джон Иснър.

В третата четвъртина на схемата се очертават безмилостни битки от линията за начален удар в III кръг: мачовете Кевин Андерсън - Иво Карлович и Сам Куери - Марин Чилич, които ще излъчат и двама от четвъртфиналистите.

Кей Нишикори изглежда като тотален фаворит в най-долната част и ако е възстановен физически от травмата в крака, не би трябвало да има проблеми да стигне до двубой с един от карето бомбардири от сервис. Най-тежкото препятствие през тази цел за японеца се нарича Фелисиано Лопес.