С този успех отборът от Стара Загора излезе на първо място в класирането с актив от 7 точки. Още в десетата минута отборът от Стара Загора поведе в резултата. Жуниор Мапуку проби отляво срещу Александър Дюлгеров и центрира на втората греда за Георги Божилов, който с глава вкара за 1:0.

Превъзходстовото на домакините продължи, но те не успяха да вкарат втори гол, а в 33-ата минута гостите имаха шанс да изравнят. Антон Костадинов пропусна за Маркиньос, който не нацели топката от точката на дузпата, а после далечен удар на Юлиян Попев излезе в аут.

Само 60 секунди по-късно Богомил Дяков подари топката на Мапуку пред вратата и той от съвсем близка дистанция фронтално би покрай гредата. Четири минути преди края на първата част отново Мапуку стреля, но стражът Костов с крак спаси диагоналния му удар по земя.

В 57-ата минута резервата Иван Коконов не се възползва от грешка в защита на Александър Башлиев. В 72-ата минута най-активният в състава на гостите Маркиньос стреля силно от фаул, но топката мина над вратата. Пет минути преди края на срещата Игор Джоман би към вратата на гостите, но вратарят Костов парира удара му.

В последните секунди на редовното време, след изпълнение на корнер, Александър Дюлгеров отклони към Антонио Хаджииванов, но ударът му мина на сантиметри над вратата на Берое. В продължението Хаджииванов стреля от малък ъгъл към вратата на домакините, но Макенджиев изби в корнер.

След това поражение "Пирин" все още няма победа след завръщането си в елита. Отборът от Благоевград е с една спечелена точка от три срещи.