След титлите в събота на Силвия Дънекова (3000 м с препятствия) и Петя Дачева (троен скок), в неделя на първите места завършиха Митко Ценов (3000 м с преп), Георги Цонов (троен скок) и Мирела Демирева (скок на височина).

Националният рекорд на Силвия Дънекова - 9:33,41 мин се оказа и най-силния резултат при дамите в Питещ. Така българската звезда получи най-големия "пай" - 4800 евро от наградния фонд - 20 000 евро (за жени).

Освен Силвия в разпределението на джакпота се включи и Мирела Демирева. Тя получи 800 евро за постижението си от 191 см. в скока на височина. При мъжете първи е гюлетласкача на Румъния Андрей Мариус Гаг, който спечели сензационно с 20,96 м. Той си заслужи 4800 евро. От българите в разпределението на парите влязоха Георги Цонов - 2000 евро и Тихомир Иванов - 333 евро.

Най-престижното състезание на открито на Балканите бе организирано от Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) начело с Добромир Карамаринов и Румънската атлетическа федерация.

Гости на шампионата бяха вицепрезидентите на ИААФ сър Себастиан Коу и Дихлан Ал Хамад, както и членът на изпълкома на ИААФ, и президент на атлетическата федерация на страните от Персийския залив Ахмад Ал Камали, предаде БТА.